Kajian kepuasan pemilik-pemilik rumah kos rendah, rancangan perumahan rakyat (R.P.R): Kajian kes di kawasan Rempangi, Kuching, Sarawak / Melissa Suryennie Zainiar … [et.al.] - Zainiar, Melissa Suryennie; Wan Habib, Sharifah Maziah; Othman, Julia; Dris, Malisa (2001)
Kajian ini bertujuan untuk meneliti kepuasan perumahan di kalangan penduduk rumah kos rendah. Ia memberi penekanan kepada kepuasan penghuni terhadap persekitaran fizikal iaitu dari segi struktur fizikal rumah, kemudahan dan perkhidmatan sedia ada. Kajian ini dijalankan di kawasan rumah kos rendah teres satu tingkat iaitu R.P.R Rempangi, Kuching, Sarawak. Seramai 100 ketua keluarga dipilih dengan menggunakan teknik persampelan rawak bersistematik.