Latihan Praktik program Diploma Sains Komputer - penilaian majikan / Mazliana Hasnan and Zainab Othman - Hasnan, Mazliana; Othman, Zainab (2008)
Latihan Praktik merupakan satu program latihan yang diwajibkan kepada semua pelajar program Diploma Sains Komputer bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pelajar situasi sebenar di tempat kerja. Kertas kerja ini membincangkan penilaian majikan terhadap kemampuan pelajar latihan praktik Diploma Sains Komputer di dalam memenuhi keperluan di dalam industri. Kajian secara preliminari dijalankan terhadap penilaian majikan ke atas pelajar latihan praktik Diploma Sains Komputer UiTM Pahang yang telah menjalani latihan praktik selama 16 minggu berdasarkan 7 kriteria. Hasil kajian ini diharap dapat membantu membaiki program yang sedia ada untuk menyediakan pelajar lebih berdaya saing di dalam pasaran yang kompetitif.