Petunjuk prestasi utama: ke arah pemantapan kualiti di UiTM Pahang / Sa'diah Sahat, Roslina Abdul Aziz dan Mazlina Suhaimi - Sahat, Sa'diah; Abdul Aziz, Roslina; Suhaimi, Mazlina (2008)
Petunjuk Prestasi Utama atau Key Performance Indicators (KPI) perlu dilaksanakan di organisasi sebagaimana kehendak Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam (PKPA) Bilangan 2 tahun 2005 dengan keperluan pengukuran dilaksanakan sekurang-kurangnya sekali pada setiap suku tahun. Garispanduan yang ditetapkan menyatakan bagi setiap KPI yang telah diwujudkan, sasaran prestasi yang "SMART" perlu ditetapkan bagi membolehkan KPI berkenaan diukur. Kaplan Norton Balance Score Card (BSC) menjadi asas pembentukan petunjuk prestasi utama di fakulti/ unit bagi pemantapan dan penambahbaikan kualiti di UiTM Pahang dengan menggabungkan 7 kriteria di dalam Malcolm Baldrige National Quality Award (MBNQA) dan 4 perspektif BSC.