Transkrip temubual bersama Encik Arshad Bujang mengenai perjalanan karier dan sumbangan beliau sebagai Ketua Pustakawan di Perpustakaan Tun Abdul Razak, Universiti Teknologi Mara Kampus Puncak Perdana Shah Alam dari tahun 2009 hingga kini / Sharipah Farah Syed Hussain Shah, Siti Aishah Zakaria - Syed Hussain Shah, Sharipah Farah; Zakaria, Siti Aishah (2010)
Sharipah Farah Binti Syed Hussain Shah dan Siti Aishah Bt Zakaria telah menemubual Encik Arshad Bin Bujang di Perpustakaan Tun Abdul Razak pada 10 Februari 2010. Encik Arshad telah dilahirkan pada 17 Jun 1967 di Seremban,Negeri Sembilan.Be/iau merupakan anak bongsu daripada enam adik beradik. Encik Arshad telah mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Kampung Nyatoh, Rantau, Negeri Sembilan.Kemudiannya,di ikuti dengan pembelajaran di Sekolah Menengah Kebangsaan Rantau daripada tingkatan satu hingga tingkatan lima.Di ikuti pu/a dengan pengajian tingkatan enam di Sekolah Tengku Ampuan Lurah di Seremban.Beliau seterusnya melanjutkan pelajaran di ITM [Institut Teknologi MARA, sekarang ini di kenali sebagai Universiti Teknologi MARA]. Temubual ini adalah berkenaan dengan perjalanan karier beliau sebagai pustakawan. Temubua/ banyak memberi fokus mengenai perjalanan karier beliau sebagai pustakawan. Sewaktu temubual di jalankan Encik Arshad telah berumur empat puluh dua tahun. Beliau sangat berminat bercerita dan memberi tindak balas yang sangat positif dan memberansangkan bagi setiap soalan yang di ajukan. Secara keseluruhannya.kualiti rakaman adalah baik. Temubual ini turut memuatkan banyak perkara yang di sentuh secara mendalam kerana beliau amat terbuka semasa menjawab soalan.