Transkrip temubual bersama Encik Badarzaman bin Jusoh@Harun Penyelaras Unit Kebudayaan Majlis Perbandaran Kuantan mengenai pengalaman beliau dalam Kesenian Tarian Gamelan/ Natasha Aisya Rosli, Nur Sakina Aqilah Shahlan & Umi Nadea Muhammad Kamal Abduh - Rosli, Natasha Aisya; Shahlan, Nur Sakina Aqilah; Muhammad Kamal Abduh, Umi Nadea (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2020)
Transkrip ini menceritakan tentang pengalaman dan kisah hidup seorang tokoh dari menjadi penari sambilan dan kini menjadi seorang koreografer yang dikenali di daerah Kuantan, Pahang, Malaysia. Pengalaman beliau cukup banyak untuk diceritakan dalam transkrip ini Diantaranya ialah bagaimana seni tarian gamelan telah menambat hati beliau yang pada asalnya ingin menjadi pemuzik untuk mengikuti jejak langkah ayahnya. Bermula dari zaman sekolah menengah hinggalah kini beliau telah mengembangkan sayapnya di dalam dan luar negara. Selain menyentuh serba sedikit latar belakang tokoh koreografer tarian gamelan ini, projek sejarah lisan ini turut meceritakan keistimewaan seni tarian gamelan yang telah wujud lama dahulu, dalam sejarah lisan ini juga menceritakan serba sedikit tentang sejarah tarian gamelan dari wujudnya nama "gamelan" dan cara baju penari gamelan diinovasi.