Transkrip temubual bersama Puan Sazilah Mohd Yusof, Pengusaha Pembuatan Labu Sayong mengenai pengalaman beliau sebagai pengusaha/ Nurul Farhani Kamarul Azhar & Nur Syasya Imani Mohd Sulaiman - Azhar, Nurul Farhani Kamarul; Mohd Sulaiman, Nur Syasya Imani (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2020)
Secara keseluruhannya, tajuk ini membincangkan tentang kajian berkaitan Sejarah Lisan yang perlu dilakukan ke atas tokoh mengikut ketetapan kriteria dan mencari maklumat yang berkaitan serta perlu melakukan temubual bersama tokoh yang pilih. Antara sebab utama kajian ini dijalankan adalah bagi memastikan setiap pelajar tahu bagaimana hendak mendapatkan maklumat dan kajian sejarah yang dijalankan. Untuk sejarah lisan ini kami telah memilih seorang tokoh bernama Puan Sazilah binti Mohd Yusof dan beliau merupakan seorang pengusaha labu sayong di Kuala Kangsar, Perak. Beliaujuga telah berpengalaman selama 20 tahun lebih dalam bidang pembuatan labu sayong ini. Jadi, dengan adanya kajian seperti ini diharapkan agar kami mendapatpengetahuan dan ilmu yang baru berkaitan sejarah dan pembuatan labu sayong untuk tajuk yang kami pilih dan mengharapkan kajian ini akan menjadi rujukan kepada pelajar lain pada masa akan datang.