Penghasilan tingkah laku simpan pelayan menggunakan ASP interaktif / Khairul Nizam Abd Halim and Norsoleha Ibrahim - Abd Halim, Khairul Nizam; Ibrahim, Norsoleha (2006)
Dalam dunia pengaturcaraan Internet berlaku permasalahan menghasilkan tingkah laku simpan pelayan yang menggunakan ASP interaktif di mana ASP interaktif dapat menyediakan jumlah medium field bagi sesuatu helaian borang masuk (insert form) mengikut jumlah set rekod pangkalan data. Permasalahan ini menjejaskan penghasilan kepada hampir semua aplikasi Internet yang ingin dibina secara interaktif dan efisien. Satu kajian dilakukan untuk menghasilkan satu helaian borang masuk bagi aplikasi soalan kaji selidik di mana jumlah medium field jawapan soalan kaji selidik bagi jenis butang radio dihasilkan mengikut jumlah set rekod soalan yang berada di dalam pangkalan data. Dapatan bagi kajian ini menunjukkan permasalahan menghasilkan tingkah laku simpan pelayan yang menggunakan ASP interaktif di mana ASP interaktif dapat menyediakan jumlah medium field bagi sesuatu helaian borang masuk mengikut jumlah set rekod pangkalan data dapat dilakukan dengan penggunaan SQL pangkalan data, teknik pengulangan ASP dan kod ASP tingkah laku simpan pelayan.