Penggunaan isu semasa dalam pengajaran dan pembelajaran / Mohd Nasir Ibrahim - Ibrahim, Mohd Nasir (2006)
Isu semasa yang dipaparkan di dalam media cetak dan eletronik boleh dijadikan bahan pengajaran dan pembelajaran dalam banyak subjek yang diajar di kampus UiTM Pahang. Isu-isu yang menyentuh pelbagai topik yang menarik dapat mengambil perhatian para pelajar untuk membaca dengan lebih kerap dan ianya juga dapat memberikan ruang kepada para pensyarah untuk menambah pengetahuan dalam topik yang disentuh dengan lebih mendalam. Pada masa kini. isu-isu semasa sangat relevan dengan proses pembelajaran kerana banyak subjek yang diajar menekankan perkara-perkara yang dapat dipraktikkan oleh para pelajar selepas mereka menamatkan pengajian masing-masing.