Transkrip temubual bersama Cik Noraseela Mohd Khalid Atlet Olahraga Lari Berpagar Acara 400 Meter/ Muhammad Saiful Anuar Mat Salleh & Amirul Ariff Mohammaden - Mat Salleh, Muhammad Saiful Anuar; Mohammaden, Amirul Ariff (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2020)
Transkrip ini membincangkan tentang pengalaman dan kisah hidup seorang tokoh atau atlet iaitu Cik Noraseela bina Mohd Khalid yang pernah berkhidmat dan mengharumkan nama negara dalam bidang sukan olahraga meter lari berpagar. Menyentuh sedikit tentang latar belakang atlet ini, beliau telah memenangi pingat emas dalam Sukan Sea tahun 1999, 2003, 2009 dan 2011. Beliau juga pernah mewakili dalam Sukan Olimpik. Tujuan projek sejarah lisan ini ialah cubaan untuk merekod dan merakam kisah hidup dan pengalaman bekas atlet negara ini. Proses merekod dan mencatat rentetan kehidupan beliau dijalankan melalui wawancara yang dijalankan dan bermula dari latar belakang dan sejarah atlet, kajian ini turut memberi fokus yang menyeluruh tentang isu-isu yang berkaitan tentang sukan di negara Malaysia. Kajian ini juga bagi mengesahkan kebenaran tentang pencapaian sukan terutamanya dalam bidang sukan lari berpagar ini. Melalui temubual ini kami bisa mengupas dengan lebih lanjut tentang informasiinformasi penting berkaitan sukan ini. Diharap juga melalui dapatan kajian lisan ini masyarakat luar terutamanya generasi akan datang akan mengenali dengan lebih lanjut dan mempunyai minat yang mendalam untuk mengetahui lebih lanjut tentang atlet-atlet yang pernah mengharumkan nama negara Malaysia. Kajian ini membuktikan besarnya sejarah negara berkaitan sukan dan bagaimana ianya boleh mencorak sejarah Malaysia secara langsung atau tidak langsung.