Transkrip temubual bersama Nazmizan bin Muhammad atlet lari pecut negara/ Nik Sahal Afandi Megat & Siti Nur Syahira Zakaria - Megat, Nik Sahal; Zakaria, Siti Nur Syahira (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2020)
Transkrip ini membincangkan tentang pengalaman seorang tokoh sukan lari pecut yang pernah mewakili dan menyumbang bakti kepada negara Malaysia. Melalui kajian sejarah lisan ini, kisah perjalanan dan pengorbanan peribadi seorang atlet sukan lari pecut negara iaitu Encik Namizan Muhammad dirungkai untuk dikongsi kepada umum. Selain itu, kajian sejarah lisan inijuga adalah untuk mengetahui dan mendokumentasikan peristiwa-peristiwa sebenar berkaitan dengan sukan lari pecut. Implikasi kajian ini adalah terutamanya kepada pengkaji, pelajar dan orang awam. Melalui kajian sejarah lisan ini diharapkan agar masyarakat luar terutamanya generasi pada masa sekarang akan mengenali dengan lebih lanjut dan mendalam tentang kisah hidup seorang atlet sukan lari pecut Jesteru itu, diharapkan juga masyarakat akan lebih menghargai pengorbanan yang pernah disumbangkan oleh atlet sukan dalam mengharumkan nama negara Malaysia di mata dunia.