i-Poket perumahan: panduan kepada newbie / Mahazril ‘Aini Yaacob ... [et al.] - Yaacob, Mahazril ‘Aini; Mohd Noor, Nurul Hidayana; Ahmad Khan, Hafizah Hammad; Yaacob, Zuraini; Fuad, Farah Amirah (2021)
Akses kepada perumahan, samada melalui pemilikan ataupun sewaan adalah penting kepada semua individu. Namun begitu, didapati pelbagai kesukaran yang dihadapi terutamanya oleh golongan muda untuk mendapatkan akses ke perumahan yang mencukupi dan berkualiti, samada melalui pemilikan rumah atau menyewa. Oleh yang demikian, inovasi i-Poket Perumahan ini dibangunkan bagi membantu mereka yang ingin mendapatkan maklumat dan informasi berkenaan dengan perumahan. Dengan memberi penekanan terhadap pelbagai aspek termasuk dari sudut kewangan, alternatif kepada penyewaan, sumber rujukan untuk mencari rumah sewa serta skim yang terdapat di pasaran, inovasi i- Poket Perumahan dapat membantu bakal penyewa rumah terutamanya golongan muda di dalam membuat keputusan yang terbaik mengenai aspek perumahan serta mengelakkan dari dieksploitasi oleh mana-mana pihak. Kelebihan inovasi ini ialah ianya ringkas dan padat serta boleh diakses dengan mudah menjadikan ia sebagai satu inovasi yang praktikal dan sesuai dengan keadaan semasa.