Transkrip temubual bersama Puan Nooryah Binti Ghulam mengenai pengalaman beliau tentang bidang Sains Perpustakaan - Azmi, Ilylia Azuar; Mohd. Nasir, Aiman Amyniena (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2021)
Transkrip ini membincangkan tentang pengalaman seorang tokoh yang merupakan penuntut di Institut Teknologi MARA (ITM) iaitu Puan Nooryah binti Ghulam. Temubual ini dilakukan untuk mengetahui pengalaman beliau sewaktu berada di Institut Teknologi MARA. Beliau merupakan salah seorang penuntut yang mengambil Diploma Kajian Sains dan Perpustakaan pada awal pembukaan kursus tersebut. Di awal penubuhun itu diwujudkan, hanya terdapat beberapa pelajar sahaja yang menuntut sehingga tamat pengajian. Biarpun tidak ramai penuntut di pembukaan kursus beliau tidak patah semangat untuk meneruskan sehingga tamat pembelajaran. Pendapat dan pandangan beliau terhadap sesuatu bahan dahulu dan kini banyak menitikberatkan tentang khazanah yang perlu dijaga sehingga berabad lamanya. Kerjaya yang pernah beliau lalui juga meliputi pembelajaran yang pernah beliau belajar ketika berada di ITM dahulu. Ini menunjukkan bahawa bidang Sains dan Perpustakaan tidak hanya merangkumi sesuatu perkara sahaja iaitu Perpustakaan, ia juga dapat meliputi mengenai Organisasi mahupun negara. Melalui sejarah lisan ini, diharapkan masyarakat Iuar dapat mengenali kursus ini dengan lebih lanjut mengenai perbezaannya dengan kursus yang lain.