Representasi emosi: kajian terhadap watak Azura dan Zack dalam Filem Azura 2012 / Nur Syahirah Hashim - Hashim, Nur Syahirah (2013)
Kajian ini mempersembahkan tentang representasi teori emosi menerusi watak di dalam filem Azura 2012. Ia adalah bertujuan untuk menilai sejauh mana representasi emosi pada seorang watak membantu dalam sebuah filem. Justeru, melalui kajian ini saya dapat mengetahui dengan lebih lanjut mengenai emosi watak yang ada dalam filem ini disamping mengenalpasti peranan serta kekuatan emosi itu sendiri. Memandangkan representasi emosi dapat membantu sedikit sebanyak dalam faktor memberikan impak kepada pemahaman penonton.