Konsep pseudorealism meningkatkan keboleh pasaran filem : kajian kes Filem Magika (2010) / Mohd Azuan Zainun - Zainun, Mohd Azuan (2013)
Penulisan kajian tesis dilakukan untuk melihat nilai konsep pseudorealism dalam filem sebagai konsep alternatif kepada pembikin-pembikin filem industri Malaysia untuk meningkatkan keboleh pasaran filem sekali gus lebih berdaya saing di dalam pasaran tempatan. Penulisan tesis ini merupakan sebahagian keperluan Pengajian Sarjana Muda Teknologi Kreatif (Skrin) (Kepujian)