Rancangan Perniagaan Asas keusahawanan (ETR300): Dananir Associates Perkhidmatan Membekal & Mengedar Buku / Zaida Mirad … [et al.] - Mirad, Zaida; Hussein, Nani Maizura; Rapiei, Wan Arafiah; Zamhari, Hajar Aswati; Mohd Zin, Siti Balkish (2000)
Syarikat kami iaitu Dananir Associates merupakan salah satu syarikat yang akan menyediakan perkhidmatan membekal dan mengedar buku-buku terbitan daripada luar negara. Perniagaan ini di tubuhkan hasil daripada persetujuan 5 orang rakan kongsi yang ada di kalangan kami mempunyai pengalaman bekerja yang berkait rapat dengan perniagaan yang di jalankan. Matlamat utama penubuhan Syarikat Dananir ini adalah untuk memberi kemudahan kepada pelajar-pelajar Institusi Pengajian Tinggi mendapatkan buku-buku rujukan yang diperlukan. Disamping itu juga kami juga turut menyediakan perkhidmatan ini untuk golongan profesional. Dengan bertambahnya Institusi Pengajian Tinggi dan peningkatan permintaan terhadap buku-buku terbitan daripada luar negara sebagai bahan rujukan mendorong kami untuk mengusahakan perkhidmatan ini. Bidang perkhidmatan pengedaran dan pembekalan buku ini mempunyai masa depan yang cerah berikutan kurangnya pengusaha bumiputera yang berkecimpung di dalam perniagaan ini. Usaha ini adalah selaras dengan seruan kerajaan yang menginginkan ramai kalangan bumiputera berkecimpung dalam perniagaan ini. Selain daripada menembusi pasaran perniagaan yang sedia ada, kami berharap dengan penglibatan kami di dalam perniagaan ini dapat sedikit sebanyak menyumbang kepada mempertingkatkan martabat bangsa melayu khasnya. Perkhidmatan syarikat kami ini akan beroperasi di Bandar Sunway, Subang Jaya dan akan diusahakan sekitar tahun 2005.