PasarTap - perkhidmatan penghantaran pasaran barangan dari pasar basah secara atas talian / Nur Syahmina Ramli and Nik Atill Atasha Shamsuddin - Ramli, Nur Syahmina; Shamsuddin, Nik Atill Atasha (Universiti Teknologi MARA, 2020)
Penyelidikan ini bertujuan untuk meneroka keberkesanan pemasaran dalam pasaran PasarTap iaitu perkhidmatan penghantaran barangan dari pasar basah secara atas talian untuk mewujudkan kesedaran jenama antara segmentasi. Pada masa globalisasi lebih ramai orang meneroka dunia melalui perjalanan ke tempat-tempat yang jauh dan tidak berkembang. Lebih-lebih lagi, pengguna menjadi lebih serasi mungkin sukar untuk mencari jenama yang mereka pilih antara jenama dan jenama yang tidak dikenali. Pengiklanan adalah salah satu bentuk komunikasi yang paling berkesan, dan kesedaran pengguna mengenai jenama itu adalah hasil dari semua usaha pemasaran yang dibina di belakang jenama. Data dikumpul melalui kaji selidik bahawa penyelidik akan mengedarkan secara manual dan menggunakan kaji selidik secara atas talian kepada responden. Untuk menyokong penyelidikan ini, data juga dikumpulkan dari jurnal, buku, sumber laman web dan bahan bacaan lain. Data sekunder berasal dari kesusasteraan dan data primer muncul dari kajian ini. Data sekunder berasal dari kesusasteraan dan data primer muncul dari kajian ini. Keputusan menunjukkan penemuan memberi kesan kepada pengguna mengenai kemudahan mendapatkan makanan segar yang berkualiti dari pasaran segar dengan mudah. Selain itu, penyelidikan ini akan membina komuniti untuk membantu komuniti dengan kehidupan yang sihat tanpa menghadapi kesesakan lalu lintas dan mempunyai pengurusan masa yang baik.