Satu kajiselidik mengenai penerimaan Skim Amanah Saham Nasional di kalangan kakitangan bumiputera di jabatan kerajaan di Bandar Klang Selangor / Mohamad Tahir Zainal …[et al.] - Zainal, Mohamad Tahir; Mohd Salleh, Mohammad Said; Jaalam, Mohd Noor; Mohd Yusof, Suffian; Ibrahim, Zahaludin (1985)
Kerajaan telah melancarkan Dasar Ekonomi Baru bagi mencapai matlamat membasmi kemiskinan dan menyusun semula struktur masyarakat. Bagi mencapai matlamat-matlamat ini, kerajaan telah mengadakan berbagai-bagai program. Bagi matlamat menyusun semula masyarakat, kerajaan telah memberi keutamaan bagi meningkatkan kadar pemilikan ekuiti di kaiangan kaum Bumiputera dengan memindahkan kepada Bumiputera ekuiti yang di pegang sebagai amanah oleh agensi kerajaan.