Read@USM: #readuniusm #jombacausm #usmmembaca #malaysiamembaca #dekadmembaca / Nor Azan Ibrahim … [et al.] - Ibrahim, Nor Azan (2020)
Perpustakaan Universiti Sains Malaysia (USM) beriltizam untuk meningkatkan kesedaran tentang kepentingan membaca, memupuk minat cintakan ilmu dan meningkatkan tahap pembacaan agar ianya menjadi amalan sepanjang hayat di kalangan mahasiswa dan warga USM. Read@USM telah menyokong inisiatif Read@Uni dengan melaksanakan hasrat kerajaan menjadikan Malaysia sebagai Negara Membaca 2030. Di samping itu ianya dapat melahirkan ekosistem membaca yang sihat dan berterusan di kalangan mahasiswa dan warga kampus sehingga ianya menjadi amalan sepanjang hayat. Read@USM juga dapat menyebar luas peranan dan perkhidmatan Perpustakaan USM di kalangan warga USM dan komuniti.