Merekabentuk mesin dwi fungsi / Azman Idris … [et al.] - Idris, Azman; Mat Arif, Mohamad Azri; Md Jilis, Sharum; Nor Kamaralzaman, Shahimi (1998)
Dewasa ini kesuntukkan masa membuatkan ada diantara kita yang tidak dapat meluangkan masa untuk aktiviti seperti memotong rumput halaman rumah dan membersihkan halaman rumah, khususnya bagi pasangan atau yang sibuk bekerja sepenuh masa dan tiada masa untuk menyelesaikan aktiviti-aktiviti seperti itu dan ada juga yang perlu mengeluarkan sejumlah wang semata-mata untuk membereskan kerja-kerja itu. Untuk mengatasi atau menyelesaikan sedikit sebanyak dari masalah ini jesteru itu kumpulan kami telah merekabentuk suatu alat atau mesin yang akan menjimatkan masa, kos serta mempunyai cara pengendalian yang mudah dan selamat. Mesin ini dikenali sebagai "mesin dua fungsi untuk kegunaan rumah" atau" dual-funtioning machine for housing purpose". Dengan adanya mesin ini diharap segala masalah kesuntukan masa dan kos dapat dikurangkan dan kita tidak perlu lagi membazirkan wang untuk tujuan mengupah orang bagi kerja-kerja yang boleh kita lakukan sendiri dengan mudah cepat dan berkesan.