Resipi rahsia Sunnah / Noor Syahida Md Soh … [et al.] - Md Soh, Noor Syahida; Syed Abdulla, Sharifah Fadylawaty; P.Othman, Noraishah; Mohd Sairi, Faridah; Sulaiman, Wan Rohani; Jaafar, Nur Zahidah (Division of Research and Industry Linkages, 2017)
Pengamalan gaya hidup Nabi Muhammad S.A.W perlu diimani, dipercayai dan di aplikasi dalam semua aspek kehidupan secara holistik kerana Baginda adalah model terbaik yang telah menunjukkan secara terperinci pelbagai panduan dalam kehidupan. Dari aspek pemakanan, terdapat makanan yang menjadi kesukaan dan kebiasaan baginda yang boleh dijadikan sebagai panduan dalam amalan pemakanan seharian. Ini adalah kerana, ianya pasti mengandungi hikmah, kebaikan dan khasiat yang tertentu yang boleh dibuktikan kebenarannya secara saintifik. Buku mini menu masakan "Resepi Rahsia Sunnah" ini dihasilkan bagi memberikan panduan kepada masyarakat tentang amalan pemakanan Nabi Muhammad S.A.W serta resepi-resipi yang boleh di aplikasikan bagi menghasilkan masakan harian yang mudah dan ringkas. Dengan adanya buku mini ini, diharapkan agar tahap kesedaran dan kepekaan tentang amalan sunnah pemakanan dalam kalangan masyarakat secara amnya dan khususnya untuk golongan Muslim semakin meningkat.