Kajian mengenai beban kerja staf sokongan kumpulan C dan D di Universiti Teknologi Mara Cawangan Sarawak Kampus Samarahan / Amrizah Kamaluddin ... [et al.] - Kamaluddin, Amrizah; Madi, Nero; Nawawi, Norlida; Abdul Wahid, Nizam; Serat, Zahrah (2001)
UiTM Kampus Samarahan te[ah berkembang tahun demi tahun dan segi prasarana, bilangan program, pelajar dan kakitangannya. Sebagai sebuah institusi pendldikan tinggi, perkernbangan saiz para akademik nya adalah selari dengan pertambahan pelajar. Namun, adakah perkara Yang sama wujud terhadap bilangan staf sokongannya. Isu utama kajiselidlk ini adalah untuk mengkaj samada wujud kekurangan staf sokongan dl universlti ini sehingga mengakibatkan golongan ini menghadapi beban kerja yang banyak. Bagi mencapai objektif-objektif kajiselidik, penyelidik telah mengedarkan soal selidik kepada kakitangan sokongan, juga kepada para pelanggan golongan ini iaitu pihak pengurusan pensyarah serta pelajar.