Ciri-ciri tenaga kerja parti-parti politik yang bertanding dalam pilihan raya Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak 2006 / Noni Harianti Junaidi ... [et al.] - Junaidi, Noni Harianti; Omar, Arenawati Sehat; Narani, Junaidi@Saudi (2007)
Kajian ini memberi penumpuan kepada kepentingan mengenalpasti ciri-ciri tenaga kerja ejen-ejen pilihan raya bagi membantu keperluan semasa pilihan raya. Untuk sesebuah pilihanraya, tidak dapat dinafikan bahawa ejen kepada parti politik menyumbang peranan dan usaha ke arah pemantapan kempen pilihan raya sebelum, semasa dan selepas pengundian dijalankan. Mereka boleh dikatakan sebagai tulang belakang kepada jentera pilihan raya yang sedia ada seperti pekerja-pekerja pilihan raya. Sebanyak 71 keping soal selidik telah diedarkan semasa sesi post mortem yang telah dijalankan pada bulan 11 September 2006.