Kajian analisa keperluan perisian bahasa arab di kalangan pelajar ijazah & diploma UiTM Sarawak / Ummi Syarah Ismail ... [et al.] - Ismail, Ummi Syarah; Mohd Zawawi, Mohd Zafian; Ibrahim, Mohd Badran (2010)
Kajian ini berkisar mengenai Kajian Analisa Keperluan Perisian Bahasa Arab di kaJangan pelajar Ijazah & Dipoma UiTM Sarawak. Kajian memfokuskan kepada keperluan perisian bahasa Arab di kalangan pel,yar yang mengambil mata pelajaran ini sebagai bahasa ketiga, penguasaan pelajar terhadap bahasa Arab komunikasi di kalangan pelajar dan minat pelajar terhadap bahasa Arab. Responden adalah di kalangan pelajar UiTM Sarawak samada yang mengambil kursus ijazah dan diploma.