Faktor – faktor kejayaan e-perolehan : kajian literatur / Norfashiha Hashim dan Ilias Said - Hashim, Norfashiha; Said, Ilias (2012)
Perkembangan internet telah mengubah bagaimana firma – firma beroperasi dalam pasaran yang kompetitif. Aktiviti perolehan berasaskan elektronik dilihat mampu meningkatkan kecekapan proses perolehan sekaligus akan meningkatkan prestasi firma. Berdasarkan kajian literatur dan analisis kritikal berkaitan e-Perolehan, faktor – faktor kejayaan bagi pelaksanaan e-Perolehan dikenalpasti secara sistematik dan tujuh faktor utama yang dikenalpasti dan dibahagikan kepada tiga dimensi utama bagi pembentukan model kejayaan pelaksanaan e-Perolehan dalam firma pembinaan.