Bunny Farm Enterprise: Penternakan arnab secara komersial / Nor Asyanti Mohd. No r… [et al.] - Mohd Nor, Nor Asyanti; Abu Bakar, Maszita; Baharuddin, Nor Azlina; Kamaruddin, Mashitah; Sahimin, Nurul ’Ain (1999)
Perusahaan arnab adalah satu bentuk perusahaan atau perniagaan yang masih baru di negara kita. Namun begitu, permintaan terhadap arnab semakin meningkat walaupun masih di dalam keadaan yang amat perlahan. Pemasaran daging arnab yang masih kurang dititikberatkan pada masa kini telah membuka peluang kepada syarikat kami untuk menceburinya. Tambahan pula pentemakan arnab di Negeri Sembilan masih di peringkat kecil-kecilan. Bunny Farm Enterprise (BFE) merupakan sejenis perniagaan menternak arnab untuk dijual seeara hidup ataupun setelah siap diproses di samping menternak amab sendiri. Kami yakin projek ini berpotensi untuk berkembang jika usaha-usaha bertepatan diambil untuk memajukannya. Tambahan pula, kini perusahaan arnab telah mendapat sokongan penuh daripada kerajaan khususnya FAMA dan jabatan Pertanian. Promosi-promosi serta kempen-kempen seperti “Makanlah Daging Amab” telah menguatkan keyakinan kami terhadap perusahaan ini kerana kandungan kolestrolnya yang kurang berbanding dengan daging-daging temakan yang lain pasti mendapat sambutan daripada masyarakat khususnya yang mementingkan kesihatan. Di samping itu perniagaan ini dopilih kerana didapati masih tidak ramai lagi golongan bumiputera yang menceburi bidang ini kerana seperti yang kita lihat ia dipelopori oleh orang Cina. Tambahan pula, buat masa ini, kami tidak mempunyai sebarang persaingan.