Fenomena 'Target Panic' di Kelab Memanah UiTM Pahang / Mohamad Azmi Nias Ahmad and Adam Feizrel Linoby Ronny Linoby - Ahmad, Mohamad Azmi Nias; Ronny Linoby, Adam Feizrel Linoby (2013)
Masalah 'target panic' adalah berkaitan dengan ganguan psikologi yang mengakibatkan seseorang pemanah itu hilang kawalan dalam melakukan rutin memanah yang sempurna. Masih belum ada lagi kajian secara terperinci mengenai masalah ini. la biasanya berlaku dikalangan keseluruhan pemanah kategori compound Kelab Memanah UiTM Pahang, tetapi hanya 5 kes sahaja dibincangkan kerana terdapat catatan lengkap. Penulisan ini bertujuan untuk meneroka masalah ini dan merungkaikan bagaimana masalah ini dapat diatasi dengan jayanya di UiTM Pahang. Kaedah penyelesaian ini boleh digunapakai dan dijadikan asas untuk penambahbaikan oleh jurulatih-jurulatih memanah di UiTM Pahang khususnya dan di semua peringkat secara amnya.