Gas treatment (air scrubber) / Mohamad Fadli Mohd. Yusoff, Muhd. Syarif Khalid and Rosita Baslan - Mohd. Yusoff, Mohamad Fadli; Khalid, Muhd. Syarif; Baslan, Rosita (1996)
Projek ini adalah mengenai Proses Rawatan Sisa Gas menggunakan alat "Air Scrubber" .la berkisar kepada masalah yang disebabkan oleh pencemaran udara. Kesan-kesan pencemaran udara memang jelas dan boleh menyebabkan masalah jerebu dan juga hujan asid . Kesannya kepada manusia pula ialah gangguan pernafasan, sakit kerongkong, sakit kulit, sakit mata dan sakit paru-paru. Selain daripada itu, tumbuhan turut sama mengalami perubahan iaitu keruntuhan tisu-tisu yang akan menyebabkan tumbuhan akan mati dan kehilangan warna hijau . Sementara itu kesan kepada harta benda pula ialah kakisan bahan-bahan binaan dan mengotorkan permukaan bangunan terutamanya pada dinding.