Seramik Edar Enterprise / Muhammad Fauzi Omar … [et al.] - Omar, Muhammad Fauzi; Abu Bakar, Muhammad Shuhaimi; Ismail, Muhammad Isham; Nazarudin, Nazaruhisham; Zainuddin, Noor Azhar (1997)
Perniagaan atau dunia Keusahawanan adalah satu kegiatan ekonomi yang menentukan sifat ketabahan, kegigihan dan kesungguhan dalam menjayakan sesuatu projek. Selain dan keyakinan diri dan semangat yang tinggi, seseorang itu haruslah bersikap inovatif, inisiatif dan peka terhadap perkembangan dunia perniagaan yang semakin kompetitif. Perniagaaan juga adalah suatu pendekatan yang teratur digunakan oleh seseorang individu bagi tujuan menghasilkan barangan dan perkhidmatan kepada orang ramai. Namun demikian, ia bertujuan untuk mendapatkan keuntungan dan keredhaan Allah. la juga meningkatkan taraf hidup masyarakat dari masa ke semasa. Justeru itu, bertepatan dengan impian kerajaan untuk melihat lebih ramai penglibatan bumiputera dalam dunia perniagaan, maka dengan itu kami mengambil inisiatif untuk menceburi bidang yang mencabar ini melalui penubuhan SERAMIK EDAR ENTERPRISE. Kami yakin dengan penubuhan syarikat ini maka dapat menambahkan lagi bilangan usahawan muda bumiputera yang menceburkan diri di dalam pengedaran seramik. Di samping itu juga, kami yakin pernigaan ini dapat menghasilkan keuntungan yang menggalakkan berdasarkan kepada penyelidikan kami dalam pelbagai aspek terutamanya dari aspek pemasaran.