H2Z Academic Resource Center / Mohd Zubir Mohd Juzad … [et al.] - Mohd Juzad, Mohd Zubir; Ismail, Nor Hazana; Z. Abidin, Mohd Hazreen; Adenan, Harnida (2000)
Bidang perniagaan dan keusahawanan merupakan satu kegiatan ekonomi yang penuh dengan cabaran yang harus dilalui oleh usahawan untuk mencapai kecemerlangan. Untuk memcapai kecemerlangan dan kejayaan ini usahawan perlu memiliki sifat gigih dan tabah mengharungi cabaran di samping mempunyai pendidikan di dalam bidang pemiagaandan keusahawanan yang diceburi. Keyakinan diri dan pandai mengambil peluang adalah aset paling penting bagi merealisasikan kecemerlangan yang diidam-idamkan. Berdasarkan prospek masa depan dan dasar kerajaan yang ingin menjadikan Malaysia sebagai salah satu pusat menimba ilmu, kami yakin yang syarikat kami akan menguasai pasaran yang wujud dan menjadi pelopor dalam perniagaan sedemikian. Berdasarkan permerhatian terdapat banyak masalah yang wujud semasa pelajar dan pensyarah sendiri membuat tesis dan memberi contoh yang baik untuk dijadikan panduan. Disamping itu bahan-bahan jurnal yang disediakan di kebanyakan universiti dan institusi pengajiaan lain tidak mencukupi dan ada kalanya isi kandungannya tidak terkini. Kami juga mengambil peluang menyediakan kemudahan kepada bakal-bakal usahawan serta para pelabur untuk melihat dan mengkaji prospek perniagaan pada masa itu. Kami juga menyediakan khidmat mengadakan dan menganjurkan seminar untuk bakal-bakal usahawan. lanya tidak terhad kepada usahawan dan bakal usahawan tetapi juga pada pelajar yang bakal menduduki peperiksaan dalam bentuk seminar motivasi dan lain lain. Syarikat yang kami tubuhkan ini merupakan yang pertama di Malaysia. Dengan kajian dan soal selidik yang dijalankan, kami yakin syarikat kami akan terus maju ke hadapan dengan harapan untuk membuka cawangan di kawasan yang mempunyai potensi yang baik.