Dacor Divers Centre: Pusat Jualan dan Latihan Penyelaman / Hamdan Hassan … [et al.] - Hassan, Hamdan; Ghazali, Yusman; Jantan, Muhamad Hafiz; Md Nor, Mohd Hairul Hasmady; Abdul Hamid, Norazlinda; Abdullah Sani, Nurnajwa (1998)
Perniagaan yang ingin diceburi adalah berkaitan dengan perusahaan yang berbentuk perkhidmatan. Perkhidmatan ini diberi nama Dacor Divers Centre yang bakal ditubuhkan pada awal Januari 2002 yang akan berpusat di Lot S05, Mahkota Parade, 2nd Floor, Jalan Merdeka, 75000 Melaka. Tujuan kami menubuhkan perniagaan ini adalah menyedari bahawa terlalu kurangnya penglibatan bumiputera di dalam perniagaan yang di anggap mencabar ini. Di samping itu juga kami cuba ingin mengalak dan mendekatkan aktiviti penyelaman ini kepada penduduk tempatan khususnya supaya menjadikan sukan menyelam ini menyeronokkan dan menyihatkan. Maka berdasarkan kenyataan itulah kami mengambil langkah bijak mengatur,menyusun dengan penuh keyakinan untuk membuka perniagaan ini. Kami juga percaya, sekiranya perniagaan ini di usahakan secara bersungguh-sungguh pastinya ia akan mendatangkan hasil yang lumayan dan memberangsangkan.