Kris Mas Enterprise / Mohd Shahril Amir Hamzah … [et al.] - Amir Hamzah, Mohd Shahril; Mohd Muslim, Muhammad Ridha; Mustam, Muhammad Hafizuddin; Badasary, Mohd Hisham (1999)
Bidang keusahawanan merupakan satu bidang yang amat menguntungkan. Namun begitu ia memerlukan kegigihan, ketabahan dan kesungguhan bagi menjayakan perniagaan yang ditubuhkan. Aspek yang penting ialah keyakinan diri, semangat juang yang tinggi, kreatif, inovatif, berwawasan, berdaya saing dan peka terhadap dunia perniagaan yang semakin mencabar. Bersesuaian dengan dengan matlamat kerajaan ingin menjadikan Malaysia sebagai negara perindustrian, kami KRIS MAS ENTERPRISE. Dimana Syarikat kami menjalankan operasi mengetin, membungkus dan mengedarkan minyak masak kelapa sawit iaitu sebagai barangan keperluan harian di dalam pasaran tempatan. Syarikat kami mengeluarkan barangan yang berbentuk barn yang bertujuan memberi kemudahan dan manfaat kepada pengguna. Kami memasarkan satu produk iaitu minyak masak kelapa sawit yang dinamakan SERI MAS dimana ianya dilabelkan disetiap produk yang kami pasarkan. Sasaran utama pasaran minyak masak ini ialah di sekitar negeri Melaka dan beberapa kawasan yang berhampiran. Peningkatan permintaan di kawasan sasaran menjanjikan satu peluang dan petanda yang baik untuk memasuki pasaran yang sedia ada sekarang. Daripada kajian yang dijalankan, didapati perniagaan ini mempunyai potensi yang baik untuk berkembang di masa hadapan memandangkan lokasi serta persekitaran yang sesuai dengan perniagaan yang dijalankan.