Namira Medical Appliance / Mirna Triswati Ismail ... [et al.] - Ismail, Mirna Triswati; Mustapha, Rosmaini; Khazale, Ruzaimah; Mukhtar, Azlin; Ahmad, Norzamshaiful (1997)
Syarikat Namira Medical Appliance merupakan syarikat perkongsian yang beroperasi di kawasan perindustrian di bawah Skim Kilang Bimbingan di Kuala Perlis. Syarikat kami mengeluarkan produk 'single use' iaitu jarum suntikan bagi tujuan perubatan. Kami telah sebulat suara menceburi industri ini memandangkan tiada lagi pengeluar Bumiputera yang melibatkan diri dalam industri ini. Produk keluaran kami ini adalah bagi memenuhi spesifikasi yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan. Ia juga adalah bagi memenuhi permintaan jarum suntikan yang semakin meningkat berikutan dari meningkatnya taraf kesihatan penduduk. Perniagaan ini mempunyai prospek yang cerah untuk maju memandangkan peningkatan peratus pertumbuhan penduduk adalah menggalakkan di negara ini.