Kayangan De Village Resort / Hailmi Daud ... [et al.] - Daud, Hailmi; Meor Ismail, Meor Ahmad Faizal; Ishak, Muhamad Mubarak; Md Dom, Syahrul Azreen (1999)
Kayangan De Village Ent. merupakan sebuah perkongsian milik bumiputera yang memberikan perkhidmatan iaitu menyediakan tempat penginapan chalet kepada pelancong yang mengunjungi ke negeri Perlis. Lokasi perniagaan kami ini ialah di kawasan Tasik Timah Tasoh, Perlis. Perniagaan ini akan memulakan operasinya pada 1 Januari 2005. Di dalam perniagaan ini terdapat 5 orang pemegang syer yang sama mengeluarkan modal unuk memulakan perniagaan ini Konsep perniagaan ini ialah berkonsepkan budaya negara luar. Kami memberikan kemudahan kepada pelancong tempatan untuk menikmati budaya hidup masyarakat luar daripada Malaysia, ini termasuklah cara pemakanan, tempat tinggal dan juga hiburan tradisi masyarakat luar. Antara negara-negara luar yang dimaksudkan ialah Jepun, Afrika, Switzerland dan Amerika Kayangan de Village Ent. menceburi perniagaan adalah kerana untuk menyahut seruan kerajaan bagi menggalakkan Industri Pelancongan di Malaysia dan juga kami mendapat sokongan daripada Unit Perancangan Negeri Perlis untuk membangunkan negeri ini.