Laman Pesona Enterprise / Haslynda Muhammad Sam… [et al.] - Muhammad Sam, Haslynda; Senin, Suraidah; Kulop Alang, Norrulhuda; Rahmat, Suhaili; Kamsani, Sazarina (1999)
Dalan era menuju negara industri di Malaysia, fenomena pembangunan perumahan, kilang-kilang, infrastruktur jalan raya dan juga lebuhraya adalah sesuatu yang sedang kita hadapi. Kawasan yang dahulunya ladang getah dan ladang kelapa sawit kini membangun menjadi hutan batu yang saujana mata memandang. Lantaran itu, sudah pastinya ekologi alam sekitar berubah secara ketara. Suhu panas naik dengan mendadak. Lantas di sinilah wujudnya sebuah manisfestasi, suatu ruang yang dapat kami kesan untuk kami bangunkan sebuah perniagaan Melayu. Menghijau dan menyejukkan suasana adalah produk perniagaan kami, Maka tertubuhlah Laman Pesona Enterprise Dengan paduan enam tenaga iaitu modal, minda, semangat, pengalaman, kemahiran dan juga kelayakan, jadi kami satukan untuk membangunkan sebuah perniagaan yang berdaya maju. Berasaskan landskap yang mesra alam sekitar, mak sudah pastinya motto kami Untuk Kepuasan Pelanggan dan Keindahan Alam.