Smartech Industries / Faraik Harim Abdul Razak... [et al.] - Abdul Razak, Faraik Harim; Zainal Arifin, Nur Azlan; Abd Aziz, Mohammad Azman; Akil Ahmad, Hazirah Akil; Saad, Safawi (1999)
Smartech Industries merupakan sebuah perniagaan perkongsian 5 org usahawan muda bumiputera. Dalam usaha menyokong kerajaan dalam perlaksanaan MSC, syarikat telah mengambil inisiatif untuk menceburi insdustri kad pintar yang mempunyai ciri-ciri keselamatan yang lebih terjamin, selamat dan terpelihara daripada penipuan siber. Perniagaan ini memilih Kawasan perindustrian Amanjaya sungai Petani Kedah sebagai lokasi perniagaan.