Institut Teknologi Al-Khawarizmi / Safuan Mohd Saparti ... [et al.] - Saparti, Safuan; Ismail, Omar; Dollah, Norawi; Mohd. Yusof, Yusfaisal; Abdul Wahab, Zul Azri (1998)
Institut Teknologi Al-Khawarizmi adalah perkhidmatan Pendidikan Swasta. Institut Pengajian Tinggi Swasta ini adalah usahasama dengan Institut Teknologi Mara (ITM). Perkhidmatan Pendidikan secara terus kepada pelajar lepasan sekolah menengah yang mendududki peperiksaan SPM dan SPMV. Institut Teknologi Al-Khawarizmi beralamat di Tingkat Bawah, Bangunan KWSP, Jalan Bukit Lagi, 01000 Kangar Perlis.