Seri Bintang Enterprise / Aishah Jaffar…[et al.] - Jaffar, Aishah; Mawardi, Didi Suraya; Jamal, Mafadilah; Anuar, Sumarni; Awaluddin, Zaharah (1998)
Bidang pernigaan atau keusahawanan merupakan salah satu cabang kegiatan ekonomi yang telah lama bertapak di negara ini. Bidang ini secara tidak langsung bukan sahaja membantu menambahkan pendapatan negara malahan ianya juga dapat memberi banyak peluang pekerjaan khususnya kepada kaum Bumiputera. Kumpulan kami telah bersetuju untuk memilih perniagaan memborong barangan runcit kerana barangan runcit yang terdiri daripada barangan asas seperti beras, gula, tepung dan sebagainya merupakan barangan keperluan harian penduduk tempatan. Barangan runcit ini sentiasa di perlukan oleh para pengguna walau dalam apa jua keadaan sekalipun. Bukan itu sahaja, majoriti pemiagaan ini telah di monopoli oleh bangsa asing sejak dari dulu lagi. Oleh yang demikian, ini adalah satu peluang baik untuk kami kumpulan minority bumiputera khususnya, menceburkan diri dalam perniagaan seumpama ini sungguhpun perlu bersaing dengan kumpulan bukan bumiputera yang telah lama menceburi bidang ini. Sri Bintang Enterprise di jangka akan memulakan operasi pada 1 Jan 2002 bertempat di No 4 Jln Meranti, Tmn Merdeka, Batu Berendam, Melaka. Dengan harapan serta semangat yang tinggi, kami yakin perniagaan ini akan menjadi contoh kepada usahawan-usahawan bumiputera yang lain selain dapat mewujudkan persaingan yang sihat diantara kami dengan pengusaha-pengusaha yang lain seterusnya dapat memperbaiki lagi perniagaan kami di masa akan datang. Semoga usaha kami diberkati oleh Allah S.W.T.