Aroma Enterprise / Azhar Idris…[et al.] - Idris, Azhar; Zainuddin, Shahlan Ambroz; Mohd Saleh, Noor Azian; Syed Abu Bakar, Syarifah Mastura; Ghazali, Zuraida (1997)
Pada masa kini sambutan terhadap teh amatlah menggalakkan. Ini kerana kebanyakkan penggemar-penggemar teh hari ini mula mencari alternatif baru dalam mempelbagaikan citarasa mereka. Mereka tidak hanya tertumpu kepada citarasa teh yang konservartif. Disebabkan itu maka kami telah bersetuju untuk mengkomersilkan produk dengan mewujudkan alternatif baru dalam mempelbagaikan rasa teh. Oleh itu sudah pasti dengan lahimya teh berperisa buah-buahan ini akan dapat memberi pilihan kepada penggemar-penggemar teh. Bukan sahaja rasanya yang lazat malah baunya yang harum sudah cukup kuat untuk menarik perhatian pelanggan untuk membelinya. Mengenai lokasi syarikat kami bersepakat untuk memilih Zarina Industrial Park yang terletak Alor Gajah Melaka. Ini kerana kami mendapati kawasan tersebut merupakan sebuah pusat perindustrian yang bakal menjadi tumpuan. Ditambah pula dengan kelengkapan infrastruktur serta kawasan kediaman yang pesat membangun di sekeliling. Modal permulaan yang kami keluarkan adalah sebanyak RM 50,000 bagi setiap rakan kongsi. Dan kami masih memerlukan modal tambahan dari semasa ke semasa untuk meningkatkan mutu jualan kami. Kami berharap agar pemiagaan ini akan mencapai matlamat seperti yang dirancang. Dalam masa yang sama kami juga ingin memperlihatkan anak bumiputera yang berjaya dalam bidang pemiagaan yang sebelum ini jauh ketinggalan ke belakang berbanding kaum-kaum yang lain. Matlamat kami adalah untuk merealisasikan serta menyambut seruan Wawasan 2020