Memproses dan mengedar tablet ubat batuk: Carisma Care Center / Aminuddin Jali…[et al.] - Jali, Aminuddin; Wan Hasan, Wan Mohd. Akmal; Abdul Aziz, Azli; Ismail, Marziana; Ramli, Sarlinah; Othman, Nor Aini (2000)
Kesihatan adalah elemen penting yang tidak boleh dijual beli dengan kekayaan. Biarpun dikumpul segala harta dunia sekalipun, ianya tidak setanding dengan harga bagi kesihatan. Walaupun ada kata pepatah mengatakan bahawa mencegah adalah lebih baik dari mengubati, namun kita perlu berikhtiar dan berusaha mencari jalan penyelesaian. Menjaga kesihatan ini dikategorikan sebagai fardu kifayah dan sangat-sangat dituntut dalam Islam. Tambahan pula, faktor penduduk yang semakin padat dan persekitaian yang tidak bersih, ini memperingatkan kita untuk lebih menjaga kesihatan.