Kontraktor perkhidmatan pembersihan kawasan: Maju Indah Enterprise / Ahmad Syukri Muid…[et al.] - Muid, Ahmad Syukri; Tamby, Azman; Ngamil, Haznizam; Munajat, Inuladli; Mohamad, Muha Sharifuddin (1996)
Rancangan perniagaan yang bakal kami jalankan ialah sebuah perniagaan yang berasaskan perkhidmatan pembersihan kawasan dalaman dan luaran di dalam negeri Melaka. Perniagaan kami nanti akan dinamakan MAJU INDAH ENTERPRISE tertakluk kepada ikatan perkongsian yang akan kami tandatangani. Ibu pejabat kami akan berada di alamat B, Taman Maju Bukit Katil, Batu 5 1/2, Kampung Teluk Bukit Katil, 75450 Melaka. Perniagaan seumpama ini mula dipergiatkan di Malaysia pada awal tahun 80-an, ketika itu Perdana Menteri kita, Dato’ Seri Dr. Mahathir bin Mohamad, menyarankan agar sebahagian kerja-kerja di Jabatan Keija Raya dan Dewan Bandaraya atau Majlis Daerah diswastakan bagi membolehkan rakyat Malaysia membabitkan diri di dalam sektor ekonomi terutama kaum bumiputera. Pemiagaan ini semakin berkembang dan mempunyai potensi untuk maju seiringan dengan permintaan yang semakin meningkat dan berkembangnya pembangunan setempat seperti hospital, kilang-kilang, institute pengajian tinggi, lebuhraya, taman-taman perumahan, kawasan awam seperti taman rekreasi, pantai, jabatan kerajaan dan swasta. Kawasan-kawasan yang dijangka mempunyai potensi sebagai Kawasan sasaran kami apabila memulakan pemiagaan ialah Kawasan Perusahaan Ayer Keroh, Cheng, Melaka Raya, Selandar, Malim Jaya dan Melaka Tengah. Kemajuan teknologi dan teknik akan kami gunakan sebagai kunci dalam usaha mencapai hasil keeja yang efektif dan efisien bagi mencapai matlamat pembersihan kawasan dalaman dan luaran.