Selera Food Industries: Mentega kacang / Ahmad Faizal Aminuddin…[et al.] - Aminuddin, Ahmad Faizal; Aman, Ardimarisyah; Mohd Akhuan, Mohd Aziz; Basiron, Mohd Shahrizad; Nordin, Mohd Ambia (1999)
Di dalam sektor ekonomi yang semakin pulih dan stabil ini, peluang perniagaan semakin terbuka luas untuk diceburi oleh golongan usahawan muda khususnya Bumiputera di Malaysia. Secara tidak langsung juga ia memberikan peluang-peluang pekerjaan kepada penduduk tempatan yang berada di dalam dlema pekerjaan. Rancangan perusahaan memproses mentega kacang keluaran SELERA FOOD INDUSTRIES adalah satu projek dimana menambahkan lagi bilangan kaum Bumiputera dalam bidang pemiagaan yang mana dimonopoli sendiri oleh kaum bukan Bumiputera. Pemiagaan ini terletak dalam kawasan perindustrian IKS mukim Kelemak, Alor Gajah, Melaka. la meliputi aktiviti memproses dan mengeluar produk mentega kacang untuk pasaran di pasaraya, hotel dan resort sekitar Melaka. Memandangkan produk ini telah dikuasai oleh pengeluar luar dan bukan pengeluar tempatan, kami yakin bahawa pemiagaan kami mempunyai potensi yang cerah untuk memecah monopoli tersebut di dalam pasaran. Perniagaan ini juga akan mewujudkan persaingan yang sihat antara kami dan pengeluar lain seterusnya berusaha terus untuk memajukan pemiagaan kami.