Pengaruh mesej promosi / Rohana Awang - Awang, Rohana (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2003)
Kertas ini bertujuan untuk berkongsi pengetahuan berhubung dengan keberkesanan daya tarikan mesej promosi mempengaruhi pelanggan. Berdasarkan pembacaan beberapa buah buku, majalah dan akhbar, dapat dikenalpasti bagaimana pelanggan mudah melibatkan diri dan memberi perhatian terhadap apa sahaja barangan yang diperkenalkan di pasaran. Walau bagaimanapun, dengan adanya pengetahuan terhadap hak-hak pengguna, pelanggan dapat mengakodmodasikan di dalam pemikiran dan kemudian diasimilasikan berdasar kepada situasi yang tertentu oleh pemikiran kognitif mereka.