Potensi tanaman nangka (Artocarpus Heterophyllus) sebagai tanaman perladangan di Malaysia / Norman Hj Kasiran - Hj Kasiran, Norman (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2005)
Nangka adalah sejenis buah-buahan tempatan yang berpotensi untuk dimajukan sebagai tanaman perladangan di Malaysia. Ini berdasarkan kepada kepelbagaian penggunaaan dan permintaan yang semakin meningkat sama ada di pasaran tempatan dan juga eksport. Dengan penemuan beberapa varieti baru yang mempunyai beberapa kelebihan seperti MASTURA, dapat meningkatkan keyakinan kepada pengusaha bahawa tanaman nangka mampu untuk menjana pendapatan jika diurus dengan baik.