Apresiasi seni dari kaca mata Zainon Abdullah / Zainon Abdullah - Zainon, Abdullah (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2016)
Penulisan Ini adalah satu apresiasi seni dan pandangan dari kacamata penulis terhadap hasil karya rakan-rakan seniman yang rapat dengan penulis. Ianya boleh dikatakan sebagal tribute buat teman-teman yang bersama-sama dalam mengangkat seni kontemporari di tempat yang sepatutnya. Diharap penulisan ini mampu memberikan sedikit cetusan idea buat seniman yang lain terutama pengkarya muda untuk menyemarakkan aktiviti seni kontemporari Malaysia pada masa depan.