Kajian model sistem penilaian kepuasan bekerja kakitangan / Khairul Nizam Abd Halim, Noor Suriana Abu Bakar and Siti Nurbaya Ismail - Abd Halim, Khairul Nizam; Abu Bakar, Noor Suriana; Ismail, Siti Nurbaya (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2008)
Kualiti bekerja kakitangan perlu dinilai untuk menentukan sarna ada ia memenuhi kepuasan kakitangan atau sebaliknya. Hasil penilaian yang baik atau cemerlang memastikan kepuasan kakitangan dipenuhi. Penilaian kepuasan bekerja kakitangan secara tradisional sukar dilaksanakan disebabkan oleh kekangan masa, kos dan gunatenaga. Penilaian kepuasan berkomputer perlu dibina bagi membantu menyelesaikan masalah tradisional. Kajian ini dilakukan untuk menghasilkan satu model berkomputer bagi menilai kepuasan bekerja kakitangan. Kajian ini juga membincangkan kelebihan model baru berbanding model tradisional.