Pengiklanan internet dalam program Jom Kurus 1 Malaysia / Nasruddin Jamil - Jamil, Nasruddin (2017)
Kajian ini memfokuskan kepada pengiklanan internet dalam program Jom Kurus 1 Malaysia (JK1M). Permasalahan kajian merujuk kepada perkembangan pesat teknologi kini antara faktor menyebabkan masyarakat malas bersenam dan Malaysia berada di tangga teratas penghidap obesiti di Asia Tenggara diikuti Thailand dan Singapura. Objektif kajian ini adalah untuk mengenal pasti bentuk promosi yang digunakan oleh program JK1M, mengkaji strategi pengiklanan internet yang digunakan oleh program JK1M dan menganalisis penyertaan dalam program JK1M melalui pengiklanan internet. Kajian ilmiah ini menggunakan kaedah kualitatif dengan kaedah pengumpulan data melalui temu duga, pemerhatian, analisis dokumen dan rakaman audio visual. Oleh itu, kepentingan kajian ini adalah untuk mendapat bukti-bukti yang kukuh untuk membuktikan tahap keberkesanan penggunaan campuran promosi yang digunakan.