Projek teater Mamak The Musical : teknik improvisasi pergerakan terhadap perkembangan watak Anil / Mohammad Nazreen Mohamad Zamri - Mohamad Zamri, Mohammad Nazreen (2017)
Kajian ini merupakan satu kajian kualitatif bagi melihat sejauh mana keberkesanan aplikasi teknik improvisasi pergerakan bagi membantu proses perkembangan watak Anil di dalam teater Mamak the Musical. Tujuan kajian ini dijalankan ialah untuk mengenalpasti teknik improvisasi dalam persembahan teater. Selain itu, kajian ini juga ingin menghuraikan teknik improvisasi dalam konteks pergerakan. Selain itu juga, kajian ini dijalankan bagi menghimpunkan teknik improvisasi pergerakan ke dalam proses perkembangan watak Anil dalam teater Mamak the Musical. Teknik improvisasi pergerakan ini akan digunakan di dalam latihan bagi persediaan persembahan teater Mamak the Musical. Dengan adanya kajian ini, pengkaji berharap teknik improvisasi pergerakan ini akan berjaya memberi impak yang besar dalam watak Anil ini.