Potensi pelancongan dan peluang pelancongan di Pulau Langkawi Kedah Darulaman / Asrul Fu Az Shafie - Shafie, Asrul Fu Az (Perpustakaan Tun Abdul Razak UiTM Caw Sabah, 1997)
Bab ini menyentuh tentang Langkawi secara umum, tempat-tempat menarik, tempat-tempat yang perlu di komersialkan, penginapan, pengangkutan dan perkara menarik untuk di buat dan di lihat. Selain itu juga menerangkan peranan penting, masalah serta cadangan penting yang dimainkan oleh Langkawi di dalam industri pelancongan Negara.