Internal combustion engine / Nor Azizi Othman and Mahmud Lop Abdul Rahman - Nor Azizi Othman, Nor Azizi; Abdul Rahman, Mahmud Lop (Faculty of Mechanical Engineering, 1990)
Loji kuasa automobil adalah injin pembakaran dalam atau internal combustion engine (Ic engine) Kitar thermodinamik dimana ic engine berfungsi atau bergerak ialah kitar otto,diesel dan dual.