Cadangan sistem pemeriksaan atau kawalan mutu bagi penerimaan perabut-perabut I.T.M / Muhammad Taib Abdullah and Bakhtiar Baharin - Abdullah, Muhammad Taib; Baharin, Bakhtiar (Faculty of Mechanical Engineering, 1992)
Kawalan mutu adalah satu proses untuk menentukan serta menjamin supaya kualiti sesuatu jenis keluaran atau perkhidmatan yang dihasilkan dapat menghampiri dan menyamai sifat-sifat dan rekabentuk asal yang telah ditetapkan. Bagi menjamin kualiti perabut-perabut yang diterima oleh pihak I.T.M. satu sistem kawalan mutu yang sempurna hendaklah dilaksanakan. Walaupun pada masa ini, terdapat sistem kawalan mutu sebelum pembelian oleh pihak BPP, tetapi masih lagi terdapat beberapa kerosakan yang berlaku khasnya bagi perabut kegunaan pelajar. Begitu juga dengan perabut-perabut kegunaan kakitangan yang mana kualitinya telah ditentukan oleh Kementerian Kewangan.